Begin de jaren negentig ben ik, Francine, gestart in het gehoorzaamheidsprogramma met een Duitse herdershond. Daar heb ik kennis gemaakt met de border collie. Zijn werklust en zijn " will to please" heeft toen een diepe indruk op mij gemaakt. Zo kwam mijn eerste border collie in 1995 het gezin vervoegen. Pas dan heb ik echt het karakter en de werklust van dit ras leren kennen en sindsdien heb ik mijn hart verloren aan het fantastische ras : de border collie. Ik ben trots op mijn borders, zij zijn mijn passie en zullen dat ook blijven. Ik ben dan ook dankbaar voor al die fantastische momenten met hen en voor de vele jaren vriendschap en trouw die ik van hen mag ontvangen. Zij maken dan ook deel uit van het gezin en leven in en om het huis en niet in kennels. Ook ben ik fier en vereerd dat ik deze passie kan delen met zoveel vrienden.

In 1997 kocht ik mijn eerste teefje, het was nog geenszins de bedoeling om te fokken, maar de fokster van Victory had zoveel liefde en enthousiasme voor haar nestje dat ik bij haar de microbe te pakken kreeg. Dank je Nicole dat jij mij geleerd hebt hoe met een nestje om te gaan en mij het vuur doorgegeven hebt om kwaliteitspups te fokken. mijn dank gaat ook uit naar iedereen die mij een pupje heeft toevertrouwd.


In 1999 werd dan het eerste nestje van Van 't Vlassenhout geboren. Sindsdien streef ik ernaar om kwaliteitspups af te leveren. Alle ouderdieren worden officieel getest op heupen en erfelijke oogaandoeningen. Ik fok enkel met ouderdieren die het HD A of B (staat vermeld op de stamboom)bekomen hebben en volgens de richtlijnen van de Belgische Border Collie Club. Mijn streefdoel is de gulden middenweg : alle honden bezitten veel werkkapaciteiten, dus uitermate geschikt om allerlei soorten hondensport met te beoefenen. Verschillende border collies die ik heb gefokt namen reeds deel aan het Belgisch kampioenschap. Daarnaast zijn zij ook mooi om te zien. In verschillende lijnen zitten ook showkampioenen. Deze showkampioenen zijn op de site aangeduid in het geel. Mijn eigen ouderdieren namen reeds verschillende malen deel aan schoonheidswedstrijden en bekwamen steeds de qualificatie uitmuntend.


Neem gerust de tijd om rond te kijken en ik hoop dat u vind wat u zoekt. Ik ben altijd beschikbaar voor vragen of inlichtingen.Verder wens ik u veel lees- en surfplezier !